خبرگزاری مهر - گروه استانها - آرزو کرمی: توفیق خادمی اهل بیت (ع) مجاهدت، مقاومت و استقامت میخواهد و افتخار خدمت رسانی خالصانه خدام به زوار دل شکسته حضرت علی ابن موسی الرضا (ع) برای آنها فرصتی است تا بهره و توشه دنیوی و اخروی خود را از آستان نورانی امام مهربانیها ببرند.
هر ساله خیل عظیمی از عاشقان امام غریب درخواست برای توفیق خادمی امام هشتم شیعیان دارند تا به هر گونه که نیاز باشد از نظافت و گردگیری گرفته تا نگهداری کفش زائران به زوار خدمت رسانی خالصانه داشته باشند، اما توفیق پوشیدن ردای خدمت به زوار امام مهربانیها نصیب افرادی میشود که در آرزوی نوکری اهل بیت علیهم السلام باشند.
مشتاقان خدمت به مرقد مطهر حضرت علی ابن موسی الرضا (ع) هر کدام داستانی از عشق و دلدادگی به امام مهربانیها دارند و در بین این مشتاقان، خادم الحسینی وجود دارد که هدفی والاتر از خادم الرضا شدن ندارد.
آرزوی پوشیدن لباس خادمی امام رضا (ع) را دارم
حمیدرضا کرباسیان جوانی ۳۷ ساله و خادم مسجد امام حسین (ع) در محله پیله سوند شهرستان سنقر واقع در استان کرمانشاه است که حالا آرزوی پوشیدن ردای خادمی امام رضا (ع) برایش به یک هدف والا تبدیل شده است.
کرباسیان در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: از همان دوران کودکی با فضای معنوی و نورانی مسجد اُنس گرفته بودم و در مراسم دینی و مذهبی مسجد شرکت میکردم.
وی ادامه داد: بعد از پایان تحصیلات دانشگاهی در تابستان سال ۱۳۹۵ به پیشنهاد هیئت امنا مسجد امام حسین (ع) محله، توفیق خادمی این مسجد نصیب من شد.
کرباسیان با تاکید بر اینکه خادم بودن را با عشق، علاقه و بدون چشم داشت مالی انتخاب کردم، افزود: خادمی یک شغل نیست، بلکه یک جور عشق و معرفت است که کلام از بیان و توصیف آن قاصر است و آن را با هیچ شغلی عوض نمیکنم.
وی با بیان اینکه مسجد زمینه بالا رفتن درجه اخلاص و معنویت افراد را فراهم میکند، خاطر نشان کرد: مسجد زنده است و از هر نوع قشر و طبقهای به اینجا پناه میآورند.
نذر مادرم برای شفای من نوکری امام رضا (ع) بود
خادم مسجد امام حسین (ع) شهرستان سنقر با اشاره به آرزوی کودکیش که حالا به هدف او تبدیل شده است، گفت: حدود ۱۰ سال پیش به یک بیماری نادر در زمینه استخوانی مبتلا شدم که نیاز به رسیدگی و درمان داشت، اما هزینههای درمان این بیماری برای خانواده ما که قشر کم درآمد جامعه بودیم، بالا بود.
کرباسیان با بیان اینکه هر کس که هر بیماری و مشکلی دارد بعد از خدا به اهل بیت (ع) پناه میبرد، افزود: برای شفاعت گرفتن به مشهد الرضا پناه بردم و شفای خودم را از امام رضا (ع) خواستم.
وی ادامه داد: مدتها بعد و بعد از خادم مسجد شدن در زادگاهم، بیماری من تا حدی برطرف شد و در حال حاضر دیگر نیازی به دارو و درمان آنچنانی ندارم.
کرباسیان بیان کرد: در اوایل ابتلای من به بیماری، مادرم برای گرفتن شفای من به زیارت و پابوسی امام رضا (ع) رفت و با چشمانی اشکبار نذر کرد که من خادم الرضا بشوم.
آرزوی خادمی حرم امام رضا (ع) دارم
وی با تاکید بر اینکه قبلاً آرزوی خادمی امام رضا (ع) را داشتم اما الان این آرزو به یک هدف معنوی والا تبدیل شده است، گفت: از امام مهربانیها میخواهم حتی برای یک روز هم شده توفیق خادمی بارگاه ملکوتیاش را نصیبم کند.
کرباسیان به مراحل ثبت نام و جذب خادمیاری حرم رضوی توسط آستان قدس اشاره کرد و افزود: شرایط خادم شدن را در داخل سایت مطالعه کردم اما شرایط پذیرش دشوار است.
وی به ماجرای ساخت مستند خادمان فیروزهای و خواب عجیبش اشاره کرد و ادامه داد: سال گذشته گروهی مستندساز برای فیلمبرداری از مراحل کاشیکاری گنبد مسجد امام حسین (ع) به شهرستان سنقر سفر کردند و کارگردان این مجموعه مستندساز در حین مراحل کار فیلمبرداری از ماجرای خادم شدنم مطلع شد.
کرباسیان افزود: بعد از پایان کار فیلمبرداری این گروه سنقر را ترک کردند، اما چند وقت بعد دوباره برگشتند و خواستند که مستندی در خصوص ماجرای خادم شدنم بسازند.
خادم مسجد امام حسین (ع) شهرستان سنقر ادامه داد: در ابتدا با این کار مخالفت کردم، اما در نهایت مستندی با موضوع خادمان فیروزهای ساخت شد.
وی بیان کرد: روزی که کار گروه مستندساز تمام شد و شهرستان سنقر را ترک کردند، همان شب خواب دیدم که شخصی مرا صدا کرد و گفت چرا از هدفت کلامی بیان نکردی و تاکید کرد حتماً از هدفت حرف بزن.
کرباسیان با بیان اینکه دیدن این خواب برایش عجیب بود، تصریح کرد: روز بعد کارگردان مستند خادمان فیروزهای با من تماس گرفت و گفت یک سکانس از مستند فراموش شده و به زودی برمیگردیم که این سکانس را فیلمبرداری کنیم. من هم در این سکانس هدفم برای خادم شدن را گفتم و حالا هم به خدا توکل میکنم که امام رضا (ع) مرا بطلبد.
خادمان مساجد نوعی فهم عارف گونه دارند
یزدان پرونده تهیه کننده مستند مجموعه خادمان فیروزهای در سنقر و ثنا در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: ایده این مستند از کامران رضایی کارگردان این مجموعه بود که طرح آن بعد از چند بار بازنویسی در گروه مستند شبکه افق به تصویب رسید و تولید آن از اوایل سال ۱۴۰۰ شروع شد.
یزدان پرونده با بیان اینکه مستند خادمان فیروزهای توسط سه کارگردان در ۱۵ استان مختلف با ۱۵ سوژه ساخته شده است، افزود: در این مجموعه مستند سبک زندگی و فعالیتهای ۱۵ خادم مسجد به تصویر کشیده شده و به نوعی اولین بار در کشور است که ۱۵ خادم خاص مساجد در قاب یک مجموعه مستند در تلویزیون ملی به تصویر کشیده میشود.
حاضر به عوض کردن خادمی با شغل دیگری نبود
کارگردان مستند مجموعه خادمان فیروزهای در سنقر و ثنا نیز در گفتگو با خبرنگار مهر، گفت: خادمان مساجد دنیای خاصی دارند و عارف مسلک هستند، آنها آنقدر با فضای معنوی مساجد درآمیختهاند که انگار به یک نوع فهم و درک و عیار والای انسانی رسیدهاند.
کامران رضایی به هدف ساخت مجموعه مستند خادمان فیروزهای اشاره کرد و افزود: معمولاً زحمات و کارهای خادمان مساجد کمتر دیده میشود، آنها همیشه پشت مراسم در حال کار هستند و کمتر کسی به آنها توجه میکند.
وی با اشاره به مراحل انتخاب خادمان فیروزهای، بیان کرد: بر اساس بررسیها و تحقیقات اولیه بر روی سوژههای مختلف در شهرستانهای استان کرمانشاه، سوژه خادم مسجد امام حسین (ع) شهرستان سنقر به نظر جالبتر میرسید.
کارگردان مستند مجموعه خادمان فیروزهای در سنقر و ثنا افزود: مدرک دانشگاهی این خادم کارشناسی ریاضی بود و به راحتی میتوانست موقعیت شغلی مناسبی داشته باشد، اما با عشق و علاقه خاصی خادمی را برگزیده بود و حاضر به عوض کردن این مسئولیت با شغل دیگری نبود.
رضایی خاطر نشان کرد: این خادم جوان به واسطه ارتباط صمیمی با کودکان و نوجوانان و رفع اشکالات درسی آنها مشوق خوبی برای حضور آنها در مسجد است.
نظر شما